Хогвортс- школа чарів та чаклунства
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Хогвортс » Захист від темних мистацтв » Василіск
Василіск
C@sperДата: П`ятниця, 02.05.2008, 01:43 | Повідомлення # 1
Головний редактор газети Щоденний Віщун
Група: Модераторы
Повідомлень: 194
Репутація: 2
Статус: Offline
Василіск - чудовисько з головою півня, очима жаби, крилами кажана і тілом дракона, яке існує в міфологяях багатьох народів. Від його погляду кам'яніє все живе.
Василіск - народжується з яйця, знесеного семирічним чорним півнем (у деяких джерелах з яйця, яке висиділа жаба) в теплу гнойову купу.
За переказами, якщо василіск побачить своє зображення в дзеркалі він помре. Житлом василісків є печери, вони ж - його їжа, оскільки їсть василіск тільки камені. Покидати свій притулок він може тільки вночі, оскільки не переносить крику півня. І ще він побоюється єдинорогів тому як ті занадто "чисті" тварини.
Врятувати себе мандрівник міг тільки двома способами: мати при собі ласку - єдину тварину, яка не боїться василіска і безстрашно вступає з ним в бій або півня, бо, з нез'ясовної причини, василіск не переносить півнячого крику.
Середньовічні бестіарії розповідали, що перший дотепний спосіб погубити василіска придумав Олександр Македонський. Монстр убив поглядом немало його воїнів, і тоді цар підніс до його морди дзеркало - і той загинув від власного погляду. Дзеркало стало головною зброєю в боротьбі з василісками, які в середні віки безчинствували навколо, отруювали своєю присутністю колодязі і шахти.

Додано (02.05.2008, 01:43)
---------------------------------------------


 
Форум » Хогвортс » Захист від темних мистацтв » Василіск
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz