Хогвортс- школа чарів та чаклунства
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Хогвортс » Захист від темних мистацтв » Вампірологія
Вампірологія
harrypottervikaДата: Понеділок, 21.04.2008, 10:34 | Повідомлення # 1
Профі у чарах
Група: Адмін
Повідомлень: 404
Репутація: 5
Статус: Offline
*До класу зайшла висока, струнка молода дiвчина…було видно як її вигляд бентежив учнiв!
Вона мала риже волосся i темно-зеленi очi – це без сумнiву була професорка Kruela!*

Добрий день, першокурсники! Я рада вас вiтати на першiй лекцiї по Вампiрологiї!
Дiстаньте будь ласка пiдручники! Вiдкрийте 25 стор.
*в класi на мить стало шумно*

На сьогоднiшнiй лекцiї я вам розповiм про саме поняття «Вампiр»...

Вампіри, що бродять по землі сьогодні вночі одночасно схожі і відрізняються від того, що можна чекати. Багато в чому вампіри схожі на знайомих монстрів з міфів і кіно. Проте - як до більшої печалі взнав безстрашний мисливець за вампірами - не всі казки бабусь про вампірів - правда.
Вампіри- живі мерцi і повинні підтримувати себе кров'ю живих. Правда. Вампір клінічно мертвий - його серце не б'ється, він не дихає, його шкіра холодна, він не старіє - але він думає, і ходить, і планує, і говорить, і полює, і вбиває. Тому що для підтримки свого штучного безсмертя вампір повинен періодично харчуватися кровью- переважно людською кров'ю. Деякі вампіри, що розкаялися, перебиваються кров'ю тварин, а стародавні вампіри повинні висліджувати і вбивати інших вампірів, щоб прогодувати себе, але більшість дійсно підтримує себе кров'ю своїх колишніх родичів.
Кожний, хто вмирає від укусу вампіра, повстає, щоб стати вампіром. Неправда. Якби це було правдою, cвiт був би переповнений вампірами. Вампіри дійсно харчуються людською кров'ю і іноді вбивають свою здобич - але більшість людей, померлих від нападу вампіра, просто гине. Щоб повернутися як undead, жертва повинна бути повністю позбавлений крові і потім отримати краплю крові вампіра. Цей процес, званий тим, що Вивільняється (Embrace), приводить до містичної трансформації людину в undead.
Вампіри - монстри, демонічні духи, втілені в трупах. І справді, і ні. Вампіри не демони самі по собі, але поєднання трагічних чинників невідворотно приводить їх до злих діянь. В самому початку, знов створений вампір думає і діє багато в чому так само, як за життя. Вiн не перетворюється негайно на злого садистичного монстра. Проте вампір скоро пізнає своє непереможне жадання крові і розуміє, що її життя залежить від живлення своїми родичами. Багато в чому свідомість вампіра змінюється - вона виробляє ряд пристрастий, що менш узгоджується з "суспільними всеїдними", більш відповідними для самотнього хижака.
Спочатку харчується без полювання, вампір, врешті-решт, вимушений робити це з потреби - і живлення стає легшим і легше, у міру того, як проходять роки. Розуміючи, що він сам підозрілий, він перестає довіряти іншим. Розуміючи, що він не схожий на інших, він відгороджується від світу смертних. Розуміючи, що його існування залежить від секретності і контролю, він стає першокласним "ляльководом". І положення тільки усугубляє, поки роки перетворюються на десятиріччя і століття, і вампір вбиває знову і знову, і бачить, як люди, яких він любив, старіють і вмирають.
Людське життя, таке коротке і дешеве в порівнянні з його, стає менш і менш цінним, поки смертне "стадо" навкруги нього значить не більше, ніж хмара настирливих комах. Старші вампіри - серед самих змучених, бездушних, параноїдних - стисло кажучи, жахливих - істот, яких коли-небудь знав мир. Може вони не демони буквально - але тепер, хто може вказати різницю?

Ось i дзвiнок! Запишiть домашне завдання…I ви можете бути вiльнi!
Домашнє завдання:
1. Як ви зрозумiли саме поняття «вампiр»? Своїми словами 5-7 речень. (max 10 балiв).
2. Аргументуйте причину приходу на мiй придмет. Що ви хочете дiзнатися про свiт вампiрiв?У формi тез чи твору. (max 10 балiв).

Додаткове завдання:
Чи вiрете ви у iснування вампiрiв? Обгрунтуйте свою вiдповiдь. 7-10 речень. (max 20 балiв

 
LairielДата: Вівторок, 22.04.2008, 10:22 | Повідомлення # 2
Профі у чарах
Група: Вчитель
Повідомлень: 318
Репутація: 3
Статус: Offline
Вампір-це жахлива істота, яка п'є кров, щоб себе прогодувати, живий мрець. Вампіри хоч живі, але серце у них не бється, вапіри не дихають.
Вампіри настільки жахливі, що їх важко описати словами. Вампіри - монстри, демонічні духи, втілені в трупах. Вампіри не демони самі по собі, але поєднання трагічних чинників невідворотно приводить їх до злих діянь. Деякі вампіри пють кров тварин, але справжні вампіри харчуються людською кровю. Вампіри-найжахливіші істоти на землі.
Вибачте, якщо є помилки, я як прочитала мені мотрошно стало, і руки трусилися.

Я прийшла на цей предммет, тому що я хочу:
-більше дізнатись про цих жахливих істот
-про те чим вони харчуються
-що вони роблять у вільний час biggrin
-для чого їм вбивати живих ічстот і пити їхню кров
-чому серед вампірів нема вегетеріанців
-чи дійсно вампіри нацжахливіші

Я вірю у вампірів, тому що багато разів показували по телевізору мертвих людей з двома маленькими дірочками на вені, на шиї.
До тго ж якби вони не існували тоді для чого ми вивчаємо цей предмет?? Для приколу?? (Вибачти за таке висловлювання) Я самазустрілася з вампіром, коли гуляла біля будинку з привидами, він був жахливим!! я бачила жертв вампіра, теж дуже страшне видовище. існує дуже багато фактів про існування вампірів, але немає сенсу їх наводити, ому що, якщо ми вичаємо цей предмет це означає, що ми готуємось до зустріі з ним.
багато людей розповідали мені про вампірів, але я у це не вірила до сьогоднішнього дня. Нав іть ельфи мені розповідали, що бачили ци жахливих істот.

Все, я закінчила, надіюсь тобі сподобається моє висловлювання.

Додано (22.04.2008, 10:22)
---------------------------------------------
вибач за велику кількість помилок

 
harrypottervikaДата: Вівторок, 22.04.2008, 12:41 | Повідомлення # 3
Профі у чарах
Група: Адмін
Повідомлень: 404
Репутація: 5
Статус: Offline
Lairiel, 20 очок
 
LairielДата: Середа, 23.04.2008, 09:40 | Повідомлення # 4
Профі у чарах
Група: Вчитель
Повідомлень: 318
Репутація: 3
Статус: Offline
обгрунтуй оцінки поясни, скільки балів за кожне запитання
 
C@sperДата: П`ятниця, 02.05.2008, 01:40 | Повідомлення # 5
Головний редактор газети Щоденний Віщун
Група: Модераторы
Повідомлень: 194
Репутація: 2
Статус: Offline
Основные вампирологические гипотезы
Скептическая гипотеза. Сформулирована итальянским архиепископом Джузеппе Даванцати (1665—1755), который видел в вампирах исключительно плод народной фантазии.
Мистическая гипотеза. Сформулирована французским аббатом-бенедиктинцем Домом Августом Кальме (1672—1757), который настаивал на реальном существовании вампиров в качестве оживлённых дьяволом мертвецов.
В XIX веке реалистическая гипотеза вампирологии была скорректирована немецким исследователем Йоханом Йозефом фон Герресом (Johann Josef von Gerres, 1776—1848). Он разграничил сатанизм и вампиризм, причислив последний к «естественным» (то есть природным) явлениям полу-жизни полу-смерти.
Биологическая гипотеза. Согласно ей вампир является живым существом, биологически отличным от человека. Отличие может быть унаследовано или получено путём заражения.
После появления вирусологии в XX веке, появилось представление о том, что феномен вампиризма имеет инфекционную природу и заключается в изменении клеток гемоглобина, после чего человеку требуется чужая кровь для нормальной жизнедеятельности. Во время укуса вампир заражает человека неким инфекционным агентом.

Гипотезы о происхождении вампиров

в игровом мире "vampire:masquerade" происхождение вампиров описано так:

Потомки Каина

Одна из гипотез о вампирах основана на апокрифических библейских текстах и некоторых недосказанностях в самой Библии. А именно - что первым вампиром был Каин, а само явление вампиризма - проклятие, наложенное на Каина Богом. И на самом деле не проклятие, а благословение. Так как убив брата Каин преподнёс Богу достойную жертву (из за своей профессии - земледельца, в отличии от своего брата - пастуха, который мог жертвовать богоугодных овец) [источник?]

Авторами данной гипотезы являются разработчики настольной игры "Вампир: Маскарад", из компании "Белый Волк", занимающейся созданием правил и пособий по ролевым играм. Также по системе Маскарада проводятся форумные и полевые игры, написано несколько книг и выпущено две компьютерных игры.

В рамках этой гипотезы все вампиры являются потомками Каина (и их называют каинитами). Так же в рамках этой гипотезы вампиры разделяются на 13 основных кланов ведущие своё начало от 13 вампиров второго поколения. Основанная на апокрифах история вампиров говорит о 3-х вампирах первого поколения, то есть инициированных самим Каином и 13 вампирах, инициированных "сынами" Каина. История это переплетается с основным текстом Библии. Так считается, что в "до-потопные" времена существовал город вампиров, но после потопа все следы Каина, его "сыновей" и города исчезли. Как раз после этого и сформировались 13 кланов вампиров: Бруджа (Бруха, Бруя), Гангрел, Вентру, Тореадор, Малкавиане, Носферату, Салюбри (которых позднее заместили Тремеры), Ласомбра, Тзимицу (Тзимиске, Зимищи), Каппадокийцы (которых позднее заместили Джованни), Сетиты, Ассамиты, Равнос.

Потомки другого прародителя

Эти гипотезы расходятся в вопросе, каким образом стал вампиром родоначальник этой расы, когда это случилось, и как его звали, но все они сходятся в том, что изначально вампиризм был свойством одного человека, а затем уже другие были созданны им через укусы. Как правило, прародитель является сильнейшим из вампиров, и неактивен в настоящее время. Его пробуждение является мощным катаклизмом, способным полностью изменить известный нам мир.

Додано (02.05.2008, 01:40)
---------------------------------------------
Вампіри - відносяться до класу нежиті. Кров є для них джерелом сили. Вони ненавидять сонячне світло. Свята вода палить їх плоть немов кислота; домашні тварини приходять в жах від однієї їх присутності.
Вони незвичайно сильні і швидкі. Уміють обертатися кажанами. Дзеркало не відображає їх. Їх серця не б'ються, але вони не мертві. Їх губи яскраво-яскраво-червоного кольору, але обличчя бліді...
Далеко не всі вампіри встають з трун і перетворюються на кажанів, щоб перелітати з місця на місце. (Ймовірно, форма кажана - винахід тільки Брема Стокера - автора відомого всім "Дракули". До нього, згідно фольклору, вампіри оберталися в яких завгодно тварин, але тільки не в кажанів!)
Трансільванія - земля, де раз у раз палахкотіли кровопролитні війни, і, шляхетні пани зводили на пологих схилах Карпат свої похмурі замки, - завжди вважалася достатньо таємничим місцем. Порослі лісом гірську місцевість населяли глибоко релігійні селяни, які свято вірили, що душа може відлітати від тіла ще за життя і подорожувати по світу як птах або будь-яка інша тварина.
Життя в центрі такої водоверті було сущим пеклом для трансильванських селян, цілком залежних від урожаїв з своїх земельних наділів. Епідемії, що зароджувалися тут, з швидкістю пожежі розповсюджувалися по окрузі і спустошували цілі міста і провінції. Ці страшні події ще більше підсилювали віру у вампірів, на яких часто покладали відповідальність за будь-яку смерть. Безпорадні перед епідеміями, жителі закопували небіжчиків негайно після смерті, на жаль, нерідко до того, як людина померла і перебувала в стані каталепсії, коли дихання може уриватися. Нещасні жертви прокидалися в могилах і намагалися вибратися назовні. Пізніше грабіжники або звичайні жителі, стривожені думками про те, що похованими можуть опинитися вампіри, викопували їх і з жахом знаходили скорчені тіла тих, хто безуспішно намагався вибратися з могильного полону.
Знаючи рівень освіти людей того часу, неважко припустити, який жах охоплював їх, коли вони розкривали поховання і бачили кров під нігтями або в роті трупа, роззявленому в останньому крику. І звичайно ж приходили до висновку, що виявлений черговий вампір. А вже якщо труну відкривали, як мовиться, вчасно, коли тіло ще подавало ознаки життя, всі показники вампірізму були в наявності, і кіл, увіткнений в груди, клав кінець мукам нещасного.
Вважалося, що повнокровна людина може швидше виявитися жертвою вампіра і сама стати такою, бо укус спричиняє за собою перетворення на вампіра.
Іноді з вампірами намагалися боротися зовсім дитячими способами. У Східній Європі вивішували на вікнах і дверях гілки жостеру і глоду, останній вважався чагарником, яким був прикрашений вінець Ісуса, - вампір напореться на його колючки і не піде далі. Зерна проса, за переказами, також повинні були відвернути увагу повсталого з труни вампіра: він кинеться збирати їх біля могили і забуде про жертву.
Хоча вважалося, що дихання вампіра смердюче, прийнято було думати, що самі вони не виносять сильних запахів, наприклад часникового, і в могили часто клали головки часнику, вішали в'язки його на шиї померлих.
І, як інші злі духи, вампіри завжди боялися срібних виробів і зображень хреста, які вішали на дверях і воротях, для того, щоб не могли проникнути в будинок безсмертні душі. Люди спали, поклавши під подушки гострі предмети, доходило навіть до того, що, боячись нічних візитів, розкладали людські фекалії на своєму одязі і навіть клали собі на груди.


 
Форум » Хогвортс » Захист від темних мистацтв » Вампірологія
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz