Хогвортс- школа чарів та чаклунства
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Хогвортс » Віщування » 1 лекція
1 лекція
harrypottervikaДата: Понеділок, 21.04.2008, 10:40 | Повідомлення # 1
Профі у чарах
Група: Адмін
Повідомлень: 404
Репутація: 5
Статус: Offline
Лекция №1. Астрология. История Возникновения Астрологии.
(Прорицание)
Прошлое занятие было посвящено введению в науку астрологии. Сейчас мы вернёмся к истокам, а именно к истории возникновения астрологии.

Корни астрологических знаний уходят в Египет периода Древнего (конец IV-III тыс. до н.э.) и Среднего (до XVI в. до н.э.) царств. Жаль, что египетские знания дошли до нас лишь фрагментарно, в основном через греческие, вавилонские и индийские источники. Однако, есть надежда, что со временем и благодаря содействию учёных, историков, астрологов и составим целостную картину.

*привычно развернула карту звёздного неба и карту мира, с некоторыми дополнениями в виде мини-карт древних пристанищ великих астрологов *

Итак, расцвет вавилонской астрологии приходится на II-I тыс. до н.э., что наталкивает на догадки о вероятной миграции ученых-жрецов после окончания периода Среднего царства из Египта в Вавилон. Вавилонский период развития астрологии является наиболее хорошо исторически документированным благодаря тысячам, если не десяткам тысяч глиняных табличек астрологического содержания, большая часть которых, к сожалению, пока еще не изучена.
После того, как персы завоевали Вавилонию в 539 году до н.э., вавилонские астрологические и не только знания начинают проникать в Грецию. Так, первый астрологический трактат на греческом языке принадлежит перу вавилонского жреца Бероса (вавилон. Белрушу),что жил около 350-280 гг. до н.э. и основал первую греческую астрологическую школу.
И что странно, распад Западной Римской Империи в V в. н.э. привел к упадку всех наук, включая астрологию, и Греция вместе с Европой погрузилась в «темные века». И только в VIII веке, спустя 300 лет, арабы, в которых проснулась жажда знаний, стали собирать в Багдад выдающихся ученых того времени из Византии, Персии и Индии. Таким образом, им удалось собрать те знания, которые еще сохранились к тому времени в виде книг и в устной передаче (хотя большая часть знаний была уже утеряна из-за непрекращающихся войн, уничтожения целых городов и библиотек). Именно на этом этапе в астрологии возник ряд существенных искажений, вызванных неправильной интерпретацией арабами собранных знаний.
Возможно это испытание что-то да и значило для учёных.
Однако, победа фундаментального ислама на востоке и христианское завоевание Испании на западе в XIII веке стало еще большей катастрофой для астрологии, после которой она не оправилась до сих пор.
Вслед за этим научная революция XVII века и последующий, тесно связанный с ней переход на материалистическое видение мира привели к исключению астрологии из университетской программы как у магглов, так и у магов вроде нас с вами, и объявлению ее лженаукой, что фактически означало запрет на занятие астрологией для серьезных ученых. Безусловно, этим сразу же воспользовались шарлатаны, и астрология из науки за несколько десятков лет превратилась в «относительно честный способ отъема денег у населения». Сейчас астрология возвращает своё величие, а астрологи – упущенное.

Лекция подошла к концу. Запишите домашнее задание и готовьтесь к контрольной работе по первым двум лекциям.

--------------------------------------------------------------------------------

Задания
1. Краткий конспект лекции. *
2. Как вы понимаете выражением « тёмные века»? *
3. В чём была ошибка арабов и, как это отобразилось на астрологии? *

* Не забываем, что за списывание я буду снижать баллы. Только свои мысли.

(Отправить работу)

Дополнительное задание:
Доп. № 1

Реферат на тему: «Причины и последствия революции XVII века». *

Доп. № 2
Сочинение на тему: «Что означал «запрет» на занятие астрологией для астрологов тогда, и к чему бы это привело в наше время?» **

* Если только информация из библиотеки, работа оценивается в 10 баллов. Для того, чтобы получить высокий балл (20-25) – подытожить своими размышлениями (7 предложений будет достаточно).
** Минимум 20 предложений. Максимальная оценка – 25 баллов. (Отправить дополнительную работу)

 
LairielДата: Четвер, 24.04.2008, 18:42 | Повідомлення # 2
Профі у чарах
Група: Вчитель
Повідомлень: 318
Репутація: 3
Статус: Offline
Роби укр мовою!! angry
 
C@sperДата: П`ятниця, 02.05.2008, 12:55 | Повідомлення # 3
Головний редактор газети Щоденний Віщун
Група: Модераторы
Повідомлень: 194
Репутація: 2
Статус: Offline
Лекція №1. Астрологія. Історія Виникнення Астрології.
(Прорікання)
Минуле заняття було присвячено введенню в науку астрології. Зараз ми повернемося до джерел, а саме до історії виникнення астрології.

Коріння астрологічних знань ідуть у Єгипет періоду Древнього (кінець IV-III тыс. до н.е.) і Середнього (до XVI в. до н.е.) царств. Жаль, що єгипетські знання дійшли до нас лише фрагментарно, в основному через грецькі, вавилонські й індійські джерела. Однак, є надія, що згодом і завдяки сприянню вчених, істориків, астрологів і складемо цілісну картину.

*звично розгорнула карту зоряного неба й карту миру, з деякими доповненнями у вигляді міні-карт древніх пристановищ великих астрологів *

Отже, розквіт вавилонської астрології доводиться на II-I тыс. до н.е., що наштовхує на здогади про ймовірну міграцію вчених-жерців після закінчення періоду Середнього царства з Єгипту у Вавилон. Вавилонський період розвитку астрології є найбільше добре історично документованим завдяки тисячам, якщо не десяткам тисяч глиняних табличок астрологічного змісту, більша частина яких, на жаль, поки ще не вивчена.
Після того, як перси завоювали Вавилонию в 539 році до н.е., вавилонські астрологічні й не тільки знання починають проникати в Грецію. Так, перший астрологічний трактат грецькою мовою належить перу вавилонського жерця Бероса (вавилон. Белрушу),що жив біля 350-280 гг. до н.е. і заснував першу грецьку астрологічну школу.
І що дивно, розпад Західної Римської Імперії в V в. н.е. привів до занепаду всіх наук, включаючи астрологію, і Греція разом з Європою поринула в «темні століття». І тільки в VIII столітті, через 300 років, араби, у яких прокинулася спрага знань, сталі збирати в Багдад видатних учених того часу з Візантії, Персії й Індії. Таким чином, їм удалося зібрати ті знання, які ще збереглися на той час у вигляді книг і в усній передачі (хоча більша частина знань була вже загублена через війни, що не припиняються, знищення цілих міст і бібліотек). Саме на цьому етапі в астрології виник ряд істотних перекручувань, викликаних неправильною інтерпретацією арабами зібраних знань.
Можливо це випробування щось та й значило для вчених.
Однак, перемога фундаментального ісламу на сході й християнське завоювання Іспанії на заході в XIII столітті стало ще більшою катастрофою для астрології, після якого вона не оправилася дотепер.
Слідом за цим наукова революція XVII століття й наступний, тісно пов'язаний з нею перехід на матеріалістичне бачення миру привели до виключення астрології з університетської програми як у магглов, так і в магів начебто нас із вами, і оголошенню її лженаукою, що фактично означало заборону на заняття астрологією для серйозних учених. Безумовно, цим відразу ж скористалися шарлатани, і астрологія з науки за кілька десятків років перетворилася в «відносно чесний спосіб відібрання грошей у населення». Зараз астрологія повертає свою велич, а астрологи - упущене.

Лекція підійшла до кінця. Запишіть домашнє завдання й готуйтеся до контрольної роботи з першого двох лекціям.

---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і ---і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і-і

Завдання
1. Короткий конспект лекції. *
2. Як ви розумієте вираженням « темні століття»? *
3. У чому була помилка арабів і, як це відобразилося на астрології? *

* Не забуваємо, що за списування я буду знижувати бали. Тільки свої думки.

(Відправити роботу)

Додаткове завдання:
Доп. № 1

Реферат на тему: «Причини й наслідки революції XVII століття». *

Доп. № 2
Твір на тему: «Що означав «заборону» на заняття астрологією для астрологів тоді, і до чого б це привело в наш час?» **

* Якщо тільки інформація з бібліотеки, робота оцінюється в 10 балів. Для того, щоб одержати високий бал ( 20-25) - підсумувати своїми міркуваннями (7 речень буде досить).
** Мінімум 20 речень. Максимальна оцінка - 25 балів. (Відправити додаткову роботу)


 
poma-harryДата: Четвер, 08.05.2008, 21:47 | Повідомлення # 4
Сьомокурсник
Група: Вчитель
Повідомлень: 154
Репутація: 3
Статус: Offline
дякую, що провыв урок, але я учительз цього придмету
 
C@sperДата: Вівторок, 13.05.2008, 23:07 | Повідомлення # 5
Головний редактор газети Щоденний Віщун
Група: Модераторы
Повідомлень: 194
Репутація: 2
Статус: Offline
wacko

 
ASATOSДата: Четвер, 15.05.2008, 14:20 | Повідомлення # 6
Шестокурсник
Група: Працівник
Повідомлень: 170
Репутація: 2
Статус: Offline
Каспер тільки переклав


 
сашокДата: Середа, 21.05.2008, 12:12 | Повідомлення # 7
Сьомокурсник
Група: Гриффіндорці
Повідомлень: 62
Репутація: 1
Статус: Offline
непогано але якщо ти справжній віщун тобі нетреба нічого

Додано (21.05.2008, 12:12)
---------------------------------------------
Коріння астрологічних знань ідуть у Єгипет періоду Древнього (кінець IV-III тыс. до н.е.) і Середнього (до XVI в. до н.е.) царств. Жаль, що єгипетські знання дійшли до нас лише фрагментарно, в основному через грецькі, вавилонські й індійські джерела. Однак, є надія, що згодом і завдяки сприянню вчених, істориків, астрологів і складемо цілісну картину


ЧУВАК
 
Форум » Хогвортс » Віщування » 1 лекція
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz