Хогвортс- школа чарів та чаклунства
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Хогвортс » Захист від темних мистацтв » Гаргульї,Грифон,Саламандра,Дракон
Гаргульї,Грифон,Саламандра,Дракон
C@sperДата: П`ятниця, 02.05.2008, 01:51 | Повідомлення # 1
Головний редактор газети Щоденний Віщун
Група: Модераторы
Повідомлень: 194
Репутація: 2
Статус: Offline
Гаргульї - (від старофранцузської gargouille - глотка), і своїм звучанням імітує булькаючий звук, що виникає при полосканні горла. Перші гаргульі ще у XII-XV в. встановлювалися біля водостоків, які направляли воду - за середньовічними легендами - охоронні статуї, які встановлювалися для прикраси багатих замків, храмів, соборів та інших будов готичного стилю. Як же кам'яна статуя може охороняти що-небудь? Вважається що при небезпеці і ночами горгульї могли оживати...

Додано (02.05.2008, 01:46)
---------------------------------------------
Грифон - крилаті чудовиська з левовим тулубом і головою орла, охоронці золота. Зокрема відомо, що охороняють скарби Ріпейських гір. Від його крику грифона в'януть квіти і мерхне трава, а якщо є хто живий, то мертвим падає.
Очі у грифона із золотим відливом. Голова за розміром нагадувала голову вовка з величезним страхітливого вигляду дзьобом у фут довжиною. Крила з дивним другим суглобом, щоб зручніше було їх складати.
У слов'янській міфології всі підходи до Ірійського саду, Алатирської гори і яблуні із золотими яблуками охороняли грифони і василіски. Хто ці золоті яблучка спробує - той отримає вічну молодість і владу над Всесвітом.

Додано (02.05.2008, 01:47)
---------------------------------------------
Саламандра - за середньовічними легендами і магією - духи, хранителі вогню і його втілення. Живуть у будь-якому відкритому вогні. Часто бачаться у вигляді маленької ящурки. Поява саламандри у вогнищі зазвичай не провіщає нічого поганого, проте і не приносить особливого успіху. З погляду дії на долю людини цю істоту сміливо можна назвати нейтральною.
Середньовічні алхіміки називали це створіння духом і душею вогню. Вони вірили, що тіло саламандри складається із затверділих частинок стародавнього полум'я. У деяких старовинних рецептах отримання філософського каменя саламандра згадується як живе втілення цієї чарівної речовини. Проте в інших джерелах уточнюється, що саламандра, яка не згорає, всього лише забезпечувала підтримку необхідної температури в тиглі, де відбувалося перетворення свинцю на золото.

Додано (02.05.2008, 01:47)
---------------------------------------------
Дракон - чудовисько яке існує бодай у всіх відомих міфологічних системах. Красти і захоплювати золото це його основне заняття. Далі він звалює награбоване в найдальший кут своєї печери і спить на цій купі. Любить їсти людей, а особливими ласощами є для нього молоді прекрасні діви. Воює з гномами через їх скарби і не завжди виходить переможцем.
Дракон європейський рішуче відрізняється від східно-азіатського. Китайські і японські дракони це або духи дощу - нешкідливі істоти, що нагадують жаб, живуть в якій-небудь калюжі і терплять знущання від всякого пройдисвіта; або щось віртуальне, на зразок білого дракона, якого неможливо навіть представити.
Для європейців дракон - традиційно носій зла, навіть сатанинського. Ось і в нашій іконописній традиції Святий Георгій, що вражає змія (уособлення перемоги християнства над силами диявола), найчастіше пронизує списом саме дракона - з крилами і лапами.

Додано (02.05.2008, 01:49)
---------------------------------------------
попорядку

Додано (02.05.2008, 01:51)
---------------------------------------------
Гаргулья,Дракон,Саламандра,Грифон. cool


 
poma-harryДата: Четвер, 08.05.2008, 22:03 | Повідомлення # 2
Сьомокурсник
Група: Вчитель
Повідомлень: 154
Репутація: 3
Статус: Offline
помню в четвертій часті Гаррі бився проти вогняних саламандр
 
Форум » Хогвортс » Захист від темних мистацтв » Гаргульї,Грифон,Саламандра,Дракон
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz