Хогвортс- школа чарів та чаклунства
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Хогвортс » Трансфігурація » Вертіо
Вертіо
LairielДата: Середа, 23.04.2008, 10:41 | Повідомлення # 1
Профі у чарах
Група: Вчитель
Повідомлень: 318
Репутація: 3
Статус: Offline
Будь-який предмет може бути перетворений на будь-який інший предмет, але чи зумієте ви це зробити, залежить тільки від вас. Перше . це видимі фізичні параметри: довжина, ширина і висота предмету, форма. Друге . це матеріал, з якого зроблений предмет. Третє . це функціональна подібність, заснована на тих властивостях, для яких призначений даний предмет. Четверте . це візуальна подібність, не залежна від попередніх фізичних параметрів. Поясню докладніше. Наприклад, ця коробка, - Може при певній частці фантазії бути столом або стільцем. Функціонально вона такими не є, оскільки дуже мала, щоб служити так само, але цілком можна трансфігуріровати її в подібні предмети, збільшивши розмір і провівши неоюхідні зміни.
І, п'яте, найскладніше . це уявна подібність, яка візуально не помітно, але знову ж таки використовуючи фантазію, може бути виявлена і використана для трансфігурациі. Кожне з даних подобій повинно бути визначено при трансфігурациі подібних предметів. При цьому вони можуть бути присутніми, як все, так і всього лише одне або два. Найбажаніше, якщо параметрів буде два або більш. Тепер перейдемо до розділів:
1. Прості перетворення. 2.Многоуровневые превращения. 3. Превращения условного подобія.
Питання II. Прості перетворення. Умови і подібність. Розбирати ми будемо на прикладі. На прикладі сірників. Кульки ви мені опишете в домашньому завданні, спираючись на матеріал лекції. Отже, як ми тільки що розібрали, існує п'ять груп подібності. Давайте спробуємо встановити, на яких з них ми спиратимемося. Звичайний сірник. Його ми повинні перетворити на голку. Чим вони схожі? У них схожі фізичні параметри. Хай не до кінця, але відмінностей менше . Тобто і сірник, і голка . це довгасті предмети з одним закругленим кінцем. Другий у разі сірника тупий, а у разі голки - гострий. У наявності візуальна подібність. Співпадає довжина.Трохи відрізняється ширина і висота, а також форма. На що варто звернути увагу трансфігурації сірники в голку? Ми змінюватимемо матеріал, підправимо форму То є, кажучи математичною мовою, кожен з цих предметів володіє характеристиками, які ми позначимо, як:
Довжина = х Ширина = у Висота = z Матеріал ми позначимо через F, форму предмету через f, також не варто забувати про деякі абсолютні відмінності даних предметів. Сірчаній головці і голковому вушку їх ми позначатимемо, як V. Сукупність всіх цих параметрів і складає даний предмет. Сірник = х+уs+zs+Fs+fs+Vs. При цьому не варто забувати, що у сірника два кінці, тому ми має дві формули, в одну з яких не входить параметр V, тобто x+ys1+ys2+zs1+zs2+Fs+fs+Vs, де ys1=ys2, а zs1=zs2. При цьому Vs=fsa. Голка ж буде рівна x+yi+zi+Fi+fi+Vi. Знову ж таки не варто забувати, що один кінець голки істотно відрізняється від іншого, тому кінцева формула повинна виглядати так: x+yi1+yi2+zi1+zi2+Fi+fi+Vi. Але в даному випадку параметри у і z не рівні, як у сірника. Якщо ми прирівняємо дані рівняння, то отримаємо: x+ys1+ys2+zs1+zs2+Fs+fs+Vs = x+yi1+yi2+zi1+zi2+Fi+fi+Vi. Параметри x співпадають, решта параметрів повинна бути змінена. Візуальна схожість, як ви зрозуміли в рівняння не включено. На нім ви грунтуватиметеся у момент перетворення, але потрібно чітко стежити за тим, які з параметрів в якій послідовності ви змінюєте, щоб не вийшло голки загостреною з двох сторін, голки з сірчаною головкою або голки з дерева. Етапи я також приведу на прикладі голки:
А) Спочатку ми змінюємо дрібні деталі . загострюємо одну із сторін сірника. Б) Змінюємо форму сірника, роблячи її круглою, без кутівВ) Замінюємо матеріал. Г) Привносимо деталі.Д) Закріплюємо форму, усуваємо недоліки. Чому ми не виконуємо заміни матеріалу відразу? Просто з деревом простіше працювати. Його структура гнучкіша і легше змінюється в процесі трансфігурациі. Але вушко краще робити вже на металі, оскільки дерево може зламатися. А зараз займемося практикою. *Професор змахнула паличкою, і у кожного на столі опинилося по сірнику.* Запишіть, будь ласка, заклинання: Vertio. *Учителька написала його на дошці.* На цьому урок ми закінчимо. Запишіть ваше завдання. Домашнє завдання 1)Приведите свої приклади до кожного з подобій, розібраних на лекції. Можна поодинці на подібність. Відповідь обов'язково обгрунтувати. 2) На яких з подобій грунтуються перетворення: -перо в олівець-шкатулка в книгу-булавка в шпагу-книга в свічку.
 
Форум » Хогвортс » Трансфігурація » Вертіо
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024 Зробити безкоштовний сайт з uCoz